ΤΡΟΧΟservice Ελαστικά
Ελαστικά Auto - Moto
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΛΑΣΤΙΚΑ AUTO
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΤΟ
ΖΑΝΤΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Τεχνικά θέματα


Σωστή επιλογή

Ανάμεσα σε μια πληθώρα από μάρκες και τύπους που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, σωστά θεωρείται από πολλούς καταναλωτές ως αρκετά δύσκολο η επιλογή του πλέον κατάλληλου ελαστικού.

Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα στις παρακάτω γραμμές να σας βοηθήσουμε ώστε να επιλέξετε τα πλέον κατάλληλα και ασφαλή.

Τα ελαστικά που θα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα παντός καιρού και τα ελαστικά χειμώνα, στα οποία υπάρχει και η σχετική ένδειξη στα πλαϊνά τους M+S (mud + snow), δηλαδή Λάσπη + Χιόνι. Τα συγκεκριμένα τοποθετούνται σε οχήματα που κινούνται πιο πολύ σε ορεινές περιοχές, όπου το χιόνι και η λάσπη είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Επίσης σε σχέση με τα παντός καιρού, τα M+S, έχουν θορυβώδης κύλιση και πιο γρήγορη φθορά.

Οι δείκτες ταχύτητας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην σωστή επιλογή. Είναι κάποια γράμματα τα οποία θα βρούμε ανάγλυφα τυπωμένα ανάμεσα ή μετά από το νούμερο του ελαστικού (π.χ. 175/70 – 13 84Τ ή 205/45 ZR 16) που μας δείχνουν τα όρια ή την αντοχή του στις υψηλές ταχύτητες. S=180 χλμ/ώρα, T=190, H=210,V=240, W=270, Y=300, ZR >240. Για την επιλογή του σωστού δείκτη θα λάβουμε υπ’ όψιν μας την τελική ταχύτητα του οχήματος.

Εφόσον καταλήξουμε στον τύπο και τον δείκτη ταχύτητας δεν μένει παρά να διαλέξουμε την μάρκα του ελαστικού. Στην μάρκα όπου θα εμπιστευθούμε την ασφάλειά μας πρέπει να προσέξουμε ώστε να προσφέρει επώνυμα και δοκιμασμένα προϊόντα (μπορούμε να ανατρέξουμε σε τεστ περιοδικών του ειδικού τύπου κ.α. ).

Τέλος η διάσταση που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι, μια από τις εναλλακτικές που μας προτείνει ο κατασκευαστής του οχήματος. Αυτές θα τις βρούμε στο βιβλιαράκι συντήρησης και επισκευής.

Σίγουρα την επιλογή μας θα επηρεάσει η γνώμη του καταστήματος στο οποίο θα απευθυνθούμε. Ο επαγγελματίας της εμπιστοσύνης μας είναι η καλύτερη επιλογή αλλά ή τελική, δική μας.

Κατάλογος θεμάτων

 Χρήσιμες πληροφορίες.

 Αζωτο.
 Τα ελαστικά on-off στους δρόμους της πόλης.
 Διαστάσεις ελαστικών.
 Ελαστικών φθορές.
 Συντήρηση.
 Απαραίτητος έλεγχος

Αρχή σελίδας
Αρχική Σελίδα | Ιστορία | Ελαστικά Auto | Ελαστικά Moto | Ζάντες | Υπηρεσίες | Τεχνικά Θέματα 
Προσφορές | Επικοινωνία | Συνδέσεις | e-mail: info@troxoservice.gr

© 2000 - 2004 TROXOservice