Με ξεφούσκωτα ελαστικά κυκλοφορεί το 71% των αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Πρόσφατα αποτελέσματα από έρευνα που διεξήγαγε το 2010 η Bridgestone σε 38,000 αυτοκίνητα από 9 Ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν ότι το 71% των οδηγών οδηγούν με υπό φουσκωμένα ελαστικά.

Βάση αυτού η Bridgestone υπολογίζει ότι η συνήθεια αυτή οδηγεί σε ισοδύναμο σπατάλης 2 δισεκατομμυρίων τόνων καυσίμου ύψους € 2,8 δις το χρόνο, ενώ η επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι 4,8 εκατομμύρια τόνους επιπλέον εκπομπές CO2 δηλαδή 1,8g/km για κάθε αυτοκίνητο στον δρόμο.

Δυστυχώς οι περισσότεροι αυτοκινητιστές στην Ευρώπη αγνοούν ότι ένα ελαστικό χάνει την πίεση με την πάροδο του χρόνου ( όπως ένα μπαλόνι ) καθώς και ότι η οδήγηση με ξεφούσκωτα ελαστικά εκτός από τις οικολογικές και οικονομικές επιπτώσεις είναι και σημαντικά επικίνδυνη.

Αναλυτικότερα η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των υπο – φουσκωμένων ελαστικών βρίσκονταν σε πίεση κάτω από το κανονικό τουλάχιστον 0,5 bar, κάτι που σημαίνει ότι θέτεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών.

Επίσης σχεδόν το 12% των ελαστικών που ελέγχθησαν βρίσκονταν κάτω από το νόμιμο όριο βάθους πέλματος των 1,6mm ενώ η Bridgestone προειδοποιεί ότι ένα αυτοκίνητο που κινείτε σε ελαστικά με βάθος πέλματος 1,6mm και κάτω, η ταχύτητα στην οποία ξεκινά η υδορλίσθηση μειώνεται έως και 40% !

This entry was posted in Νέα - Ενημέρωση and tagged , . Bookmark the permalink.