Προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον φετινό χειμώνα

Η πρώτη εμφάνιση του χιονιά για φέτος αναμένεται να γίνει μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει και στις προγνώσεις της η έγκυρη ιστοσελίδα http://www.meteo.gr/, χιονοπτώσεις αναμένονται για το ερχόμενο Σαββάτο ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής, οπότε η κατάλληλη προετοιμασία αυτοκινήτου – οδηγού με εξοπλισμό και γνώσεις είναι απαραίτητη ώστε να κάνουμε διαδρομές με ασφάλεια και χωρίς ανέλπιστες ταλαιπωρίες.

Θα πρέπει λοιπόν εν αρχή να γίνει ο βασικός μηχανολογικός έλεγχος στο συνεργείο και κατόπιν πριν από κάθε χειμερινή διαδρομή να ακολουθούμε τις παρακάτω χρήσιμες και εύκολες συμβουλές:

  1. Είμαστε βέβαιοι ότι οι υαλοκαθαριστήρες είναι σε καλή κατάσταση καθαρίζοντας ικανοποιητικά το παρμπρίζ.
    Καλό είναι να καθαρίζουμε συχνά και εσωτερικά.
    Αφού σταθμεύσουμε βάζουμε πάντα στην θέση off τον διακόπτη των υαλοκαθαριστήρων, εφόσον υπάρχει περίπτωση χιονόπτωσης μπορούμε εάν θέλουμε να σηκώσουμε τους υαλοκαθαριστήρες από το παρμπρίζ.
  2. Σιγουρευόμαστε ότι δουλεύει άψογα το σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού.
    Ο κλιματισμός στην ψύξη βοηθάει ( λόγω αφύγρανσης ) στο να ξεθολώνει εσωτερικά τις γυάλινες επιφάνειες.
  3. Τσεκάρουμε το υγρό των εκτοξευτήρων προσθέτοντας κατάλληλο αντιψυκτικό η καθαρό οινόπνευμα ώστε να μην παγώσει.
    Επίσης πρέπει να μας βρίσκετε μια ξύστρα πάγου, ώστε να καθαρίζουμε τις γυάλινες επιφάνειες πριν ξεκινήσουμε για να έχουμε ορατότητα.
  4. Ελέγχουμε σχολαστικά τα ελαστικά για τυχόν φθορές και φυσικά το βάθος του πέλματος που δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 3 χιλιοστά.
    Σε ελαστικά με λιγότερο βάθος λειτουργεί μόνο στο 1/3 η τριβή πέδησης άρα και η αντίσταση στην ολίσθηση και ειδικά σε βρεγμένο δρόμο.
  5. Ελέγχουμε όλα τα φώτα του οχήματος και τους διακόπτες ενεργοποιώντας ένα ένα ξεχωριστά ( προβολείς, προβολείς ομίχλης, τους δείκτες, τα φώτα φρένων, φώτα οπισθοπορείας, τα αλάρμ και φώτα πινακίδας ) ώστε να είμαστε βέβαιοι για την λειτουργία τους.

Επίσης, εφόσον πρόκειται να ταξιδέψουμε καλό είναι να έχουμε μαζί μας επιπλέον, κάποια τρόφιμα και νερό, ένα ζευγάρι μπότες, αδιάβροχα γάντια εργασίας, ένα ζεστό παλτό, φακό, ένα μικρό φτυάρι, τις αλυσίδες χιονιού και  ένα καλά φορτισμένο κινητό τηλέφωνο.
Ακόμη εάν μας είναι απαραίτητα κάποια φάρμακα, παίρνουμε επιπλέον ποσότητα μαζί μας.

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλές χειμερινές διαδρομές και σας υπενθυμίζουμε ότι τα καταστήματά ΤΡΟΧΟservice βρίσκονται πάντα στην διάθεσή σας για ένα ΔΩΡΕΑΝ ολοκληρωμένο έλεγχο των ελαστικών του αυτοκινήτου σας.

This entry was posted in Τεχνικά - Συμβουλές and tagged , , . Bookmark the permalink.