Υδρολίσθηση, πως θα την αποφύγω;

Το φαινόμενο της υδρολίσθησης παρουσιάζεται όταν κατά την κύλιση σε βρεγμένο δρόμο ένα στρώμα νερού αρχίζει να παρεμβάλλεται ανάμεσα στο οδόστρωμα και το πέλμα των ελαστικών.
Δυστυχώς το αποτέλεσμα του φαινομένου είναι τρομερά επικίνδυνο μιας και ο οδηγός μπορεί να χάσει άμεσα τον έλεγχο του οχήματος με οδυνηρά αποτελέσματα.

BARUM Bravuris 2 με μεγάλη αντίσταση στην υδρολίσθηση

Σίγουρα βασικό ρόλο παίζουν η ταχύτητα και η ποιότητα του οδοστρώματος αλλά τον πρώτο έχουν τα ελαστικά.
Η απόλυτη συνεργασία των τακουνιών και των εγκοπών του πέλματος έχει ως αποτέλεσμα την άντληση του νερού από το κέντρο διοχετεύοντάς το στα πλάγια ώστε το κυρίως πέλμα να πατά σε όσο το δυνατόν στεγνότερο οδόστρωμα αποφεύγοντας το φαινόμενο της υδρολίσθησης.

Το μυστικό της αποφυγής βρίσκεται, πρώτον στο βάθος του πέλματος, το οποίο δεν πρέπει για τα καλοκαιρινά ελαστικά να είναι κάτω από τα 4 χιλιοστά και για τα χειμερινά τα 3 χιλιοστά,  και δεύτερον στη σωστή πίεση του αέρα που δίνει ο κατασκευαστής του οχήματος.

Θέλετε να είστε σίγουροι για την κατάσταση των ελαστικών σας ;

…επισκεφθείτε τώρα ένα κατάστημα ΤΡΟΧΟservice για έναν ΔΩΡΕΑΝ τεχνικό έλεγχο των ελαστικών του αυτοκινήτου η της μοτοσικλέτας σας, λάβετε υπ΄όψιν σας τις συμβουλές των έμπειρων τεχνικών μας και οδηγείστε με ασφάλεια τον φετινό χειμώνα.

This entry was posted in Τεχνικά - Συμβουλές and tagged , , , . Bookmark the permalink.