Michelin Desert Race

Τον περασμένο Δεκέμβριο λίγο πριν την έναρξη του Rally Dakar 2011, η Michelin παρουσίασε το νέο enduro ελαστικό ειδικά σχεδιασμένο για την καινούργια κατηγορία των 450cc και το οποίο έχει ήδη επιλεγεί για τις εργοστασιακές μοτοσικλέτες που μετέχουν στον δημοφιλή αγώνα των KTM, BMW, APRILIA και YAMAHA.

Το Desert Race είναι αποτέλεσμα των 30+ ετών εμπειρίας της Michelin στους αγώνες cross-country και αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς στο κέντρο τεχνολογίας στο Clermont-Ferrand.

Όπως εξηγεί και ο Christophe Chatras, επικεφαλής στο off-road αγωνιστικό τμήμα μοτοσικλέτας της Michelin, “Οι νέες μοτοσικλέτες της κατηγορίας 450cc,  είναι ελαφρύτερες και με διαφορετική κατανομή βάρους αλλά πολύ αποτελεσματικού σε ισχύ κινητήρα, άρα, πολύ καλές επιδόσεις και συνεπώς σημαντικές απαιτήσεις από τα ελαστικά.
Το νέο Michelin Desert Race αναπτύχθηκε για χρήση με αυτές τις μοτοσικλέτες νέας γενιάς. Είναι ένα ευέλικτο προϊόν που είναι κατάλληλο για τα διάφορα είδη εδάφους του Rally Dakar, όπως βραχώδη μονοπάτια και άμμο.
Από το περασμένο καλοκαίρι, το νέο MICHELIN Desert Race έχει υποβληθεί για περίπου 3.000 χιλιόμετρα δοκιμών σε συνθήκες αγώνα, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.”

This entry was posted in Νέα - Ενημέρωση and tagged , , . Bookmark the permalink.